Hoppa direkt till huvudnavigeringen Gå direkt till innehållet

Ny nivå för inline-profilutvärdering och 3D-mätning

Inline-Profilauswertung mit thicknessGAUGE 3D

ThicknessGAUGE 3D mäter tjocklek och profil. Det används som ett färdigt system för inline 2D- och 3D-mätning inom olika branscher. Inom batteritillverkning används det kompakta systemet för mätning av band- och plåtmaterial:


Utrustninigen består av en C-ram i aluminium i vilken två scanCONTROL-sensorer i LLT3002-serien är integrerade. Det finns också en elektromekanisk linjäraxel för positionering och automatisk kalibrering, samt en kompakt bussplintdosa och en pekdator av industrityp med förinstallerad programvara. Hela systemet försörjs med 24 V.


För att analysen ska kunna ske direkt och automatiserat i thicknessGAUGE 3D. Konfigureras mätningen först i Micro-Epsilon-programvaran 3DInspect och parameteruppsättningen laddas in i thicknessGAUGE 3D. Detta utförs vanligtvis av företaget specifikt för varje mätning. Om användaren vill konfigurera själv, t.ex. för att skapa eller anpassa flera parameteruppsättningar, behöver även programvarulicensen 3DInspect införskaffas.


Med thicknessGAUGE 3D får kunderna ett färdigmonterat system som är klart för omedelbar användning. Tack vare urvalet av standardmodeller kan Micro-Epsilon erbjuda ett mycket fördelaktigt förhållande mellan pris och prestanda samt snabb leverans och idrifttagning. Kundanpassningar, t.ex. när det gäller bredd eller mätfrekvens, kan genomföras snabbt och kostnadseffektivt. Mätsystemet thicknessGAUGE 3D erbjuder maximal precision tack vare skräddarsydda, kalibrerade och temperaturkompenserade komponenter.