Hoppa direkt till huvudnavigeringen Gå direkt till innehållet

Bestäm folietjockleken med ett kapacitivt mätsystem

Bestimmung der Foliendicke mit kapazitiven Messsystem

Det kapacitiva mätsystemet capaNCDT TFG6220 mäter tjockleken hos elektriskt ledande folier, exempelvis batterifolier, med maximal precision. I denna process sugs mätobjektet fast av en vakuumanordning, som jämnar ut det och på så sätt ger ett optimalt stöd utan veck. Det innebär att mätningen kan genomföras med högsta möjliga precision.

TFG6220 består av en mätbygel inklusive sensorer och en extern kontrollerenhet. Vid offline-stickprov för tjockleksmätning används TFG6220 för kvalitetskontroll. Tack vare den driftfärdiga förmonteringen är det kapacitiva mätsystemet tillgängligt för snabb driftsättning. Det användarvänliga webbgränssnittet ger möjlighet att göra inställningar, utföra mätningar samt visa och mata ut mätdata.

Tjockleksberäkningen sker genom beräkning via två motsatta kapacitiva sensorer. Till skillnad från taktila mätprinciper är tjockleksmätningen alltid mycket reproducerbar på samma position. Tack vare automatisk utjämning av testfolien med hjälp av en vakuumanordning uppnås resultat med maximal precision. Mätobjektet skadas inte under processen. Mätningen görs från två sidor på mätplattan, som fungerar som referensyta. Detta gör att systemet kan kalibreras till noll före tjockleksmätningen.